DOBRO DOŠLI NA PRAVNI FAKULTET

OGLASNA TABLA

NAJBOLJI USLOVI ZA STUDIRANJE U BIH

PF-BL 101

Amfiteatar

Najveći amfiteatar od svih
fakulteta u Republici Srpskoj.

PF-BL 047

Sudnica

Jedinstvena sudnica za simulacije suđenja
sa najsavremenijom opremom i podrškom.

PF-BL 012

Biblioteka

Najveći fakultetski knjižni fond u Srpskoj,
sa preko 37 000 naslova.

POGLEDAJ

TRADICIJA

Naš Pravni fakultet je prvi fakultet za izučavanje pravne nauke u Krajini i trenutno je nosilac pravničke misli i obrazovanja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Istorija prava je usko povezana sa razvojem civilizacije i napretkom društva. Istorija banjalučkog Pravnog fakulteta je usko povezana sa razvojem Republike Srpske.

ISKUSTVO

U okruženju postoji veliki broj pravnih fakulteta. Naš fakultet se od ostalih razlikuje po specifičnom obrazovanju mladog kadra, inovacijama u nastavi, kriterijumima zbog kojih se zna da je diploma sa Pravnog potkovana znanjem  i modernizacijom u koju smo stupili hrabro željni napretka i poboljšanja nastavno-naučnog procesa.

SARADNJA

Pravni fakultet se od svog osnivanja trudio da ima kvalitetnu saradnju sa međunarodnim organizacijama i fakultetima na kojima se proučavaju pravne i politikološke nauke. Ta saradnja se postepeno i pažljivo razvijala, sve u cilju povećanja kvaliteta nastave našeg fakulteta i njegovog boljeg pozicioniranja na svjetskim listama fakulteta.

PRAVNI FAKULTET JE MJESTO ZA TEBE!

Prava nisu samo „teorija“. Pravni fakultet nije mjesto na kojem samo usvajate veliku količinu podataka bez razumijevanja. Baviti se pravnom naukom znači proučavati suštinu ljudskog društva, baviti se njegovim ponašanjem i usmjeravati ga. To je jedna od najstarijih akademskih oblasti na svijetu, a predmet njenog proučavanja javlja se još prije 4000 godina.

Saznaj sve o Upisu 2023.