„American Councils for International Education“

„American Councils for International Education“ у БиХ вас позива да се пријавите на СТЕП програм уколико сте студент/ица факултета и ваше тренутно боравиште је Бања Лука или Сарајево. “Студент Траининг анд Емпоwермент Програм (СТЕП)” финанциран је од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БИХ, је бесплатан програм чији је циљ обука студената у БиХ и стицање радног искуства.
СТЕП нуди прилику да се упознате с тржиштем рада у Босни и Херцеговини и да стекнете радно искуство и вјештине које ће вам бити потребне како бисте били успјешни у сваком будућем тражењу посла.

Важно је да тренутно боравите у Бањој Луци или Сарајеву, пошто ће учесници праксу обављати у ова два града.

Кроз обуку и праксу (радно искуство) коју ћемо вам омогућити, научит ћете како се прилагодити захтјевима тржишта рада и препознати своје снаге и прилике за даљи развој.

Кроз СТЕП ћете имати прилику да научите сљедеће вјештине:

– Писање CV-а и мотивационог писма;
– Како испунити апликацију за посао;
– Комуникација, јавни говор и држање презентација;
– Основни манири у модерном пословном свијету;
– Како бриљирати на сваком интервју-у.
Одабрани учесници ће проћи тродневни тренинг, током којег ће им бити обезбијеђен смјештај и храна, те ће им „American Councils for International Education“ помоћи да пронађу компанију/невладину организацију у којој ће стећи радно искуство у трајању од 3 мјесеца. Учесници ће такођер имати прилику да испуне Пасоше компетенција уз стручно вођство савјетника за Пасош компетенција, чиме ће сагледати своја досадашња искуства из живота и рада те увидјети којим све вјештинама и знањима располажу.

Након завршетка праксе, учесници су дужни одржати „peer“ тренинге како би пренијели искуство које су стекли и тим помогли другим младим људима. СТЕП програм ће помоћи учесницима да одрже ове тренинге у виду новчане подршке.

Услови које морате испунити како би аплицирали на програм:

Имате између 20 и 28. година;
Студирате неку од друштвених наука;
Живите у Бањој Луци или Сарајеву;
Можете присуствовати обавезном тренингу у Бањој Луци од 27-29.11.2019.;
Можете и желите одрадити праксу у фебруару, марту и априлу 2020. године

Апликације су отворене до 1. новембра 2019. и доступне на:  Више информација такођер можете добити на: https://www.facebook.com/STEPBiH/

„American Councils for International Education“ ће изабрати по 12 апликација из оба града, те ће 19. новембра на facebook страници програма и AC-SЕЕ wеб страници објавити имена одабраних учесника програма.
За више информација можете нам се обратити путем мејла: sarajevo@americancouncilssee.org или позивом на број 033-838-262.