Дебатни турнир „Belgrade Open 2018.“

Дебатни турнир „Belgrade Open 2018.“

Представници Дебатног клуба „Алкибијад“ Правног факултета Универзитетa у Бањој Луци Лана Самарџија и Јелена Милутиновић, учествоваће на међународном дебатном студентском турниру Belgrade Open 2018 који се одржава од 27. до 29. јула 2018. у Београду.

Наш тим дебатоваће на енглеском језику и суочиће своје аргументе са шездесет других тимова из земаља широм свијета (Холандија, В. Британија, Данска, Индија, Сингапур, Србија, итд.) који бране боје најпрестижнијих свјетских универзитета.

Дебатни формат у оквиру којег ће се такмичити је БП, а тезе ће се тицати најактуелнијих свјетских питања из области економије, политике, филозофије и многих других.

Двочлана екипа нашег Клуба вриједно је радила посљедњих дана на усвајању техника овог формата у чему су јој помагали и други чланови Клуба.

ДК „Алкибијад“ постоји тек 8 мјесеци и у претходном периоду се бавио основама дебате у КП формату. Колегама из Клуба је ово први турнир на енглеском језику, због чега им желимо много среће и успјеха, који сигурно неће изостати.