Бесједнички сусрети на Нушићијади

Бесједнички сусрети на Нушићијади

У Ивањици је одржана десета јубиларна Нушићијада, а у оквиру ње и пети пут Беседнички сусрети. На овом фестивалу посвећеном нашем великом комедиографу, говорнику и писцу једног од најбољих дјела посвећених бесједничкој вјештини, правнику Браниславу Нушићу, учествовали су и студенти друге године Правног факултета у Бањој Луци и чланови Центра за реторику и говорништво „Institutio oratoria“ Игор Мирјанић и Марко Ромић. 

У оквиру бесједничког програма одржан је округли сто на тему „Савременост и свевременост Нушићеве реторике“ на коме су говорили водећи предавачи реторике на универзитетима у Републици Српској и Србији. На округлом столу вјештину бесједништва показали су и наша два студента, поред колега из Београда и Источног Сарајева. 

Нешто касније одржан је и ревијални дио програма, када су се на градском тргу Ивањичанима и гостима града представили студенти бесједници. 

Наши студенти искористили су прилику да у повратку посјете средњовјековни манастир Студеницу, гдје их је срдачно дочекао игуман манастира, архимандрит Тихон Ракићевић.