Дебатни клуб „Алкибијад обиљежио кампању: „16 дана активизма против насиља над женама“

Дебатни клуб „Алкибијад обиљежио кампању: „16 дана активизма против насиља над женама“

У периоду 29-30. новембра 2022. године Дебатни клуб „Алкибијад“ је у сарадњи са Универзитетом у Бањој Луци и ТПО фондацијом обиљежио кампању: „16 дана активизма против насиља над женама“.
Прва активност је реализована 29. новембра и чиниле су је радионице о темама „родне равноправности“, „насиља над женама“, „кориштења института нужне одбране од стране жртве насиља“, „мобинг на раду“, „немогућност кориштења породиљског одсуства“. Предавачи су били: проф. др Миле Шикман- начелник Центра за обуку полицијских службеника МУП-а РС и професор на Правном и Факултету безбједносних наука и ма Санда Гверо- асистент на Правном факултету. Након радионица је услиједила дискусија која је резултовала многобројним закључцима о начинима превенције насиља над женама.
Друга активност је реализована 30. новембра у судници Правног факултета, гдје је одржана дебата на тезу: „Жртве насиља не треба кажњавати за прекорачење нужне одбране“. Након дебате је услиједила дискусија публике коју су чинили: чланови Црвеног крста Бања Лука, чланови Дебатног клуба „Горгије“ Гимназије Бања Лука, представници Града Бањалука и студенти бањалучког Универзитета.
Дебатни клуб „Алкибијад“ се захваљује свим учесницима кампање што су нам својом подршком, присуством и активним учешћем помогли у реализацији кампање.