Додјела цертификата студентима, полазицима Криминалистичко-форензичке клинике

Додјела цертификата студентима, полазицима Криминалистичко-форензичке клинике

Дана 14.06.2019. године, уприличена је додјела цертификата студентима, полазицима Криминалистичко-форензичке клинике. Присутне су поздравили декан проф. др Жељко Мирјаниић и шеф Катедре за кривично право проф. др Иванка Марковић, након чега су водитељи клинике, академик проф. др Миодраг Симовић и доц. др Миле Шикман, уручили цертификате студентима. 

Наиме, у љетном семестру школске 2018/2019. године са изабраним студентима Правног факултета Универзитета у Бањој Луци одржана је Криминалистичко-форензичка клиника. Програм клинике је похађало 20 студената. Предавања, вјежбе и посјете државним органима  реализовани су у складу са планом реализације Клинике.

Рад на Клиници заснивао се на интерактивном раду студената и предавача по позиву (истакнутих стручњака из праксе). Тако су студенти имали прилику да разговарају и постављају питања судијама, тужиоцима, полицијским службеницима, адвокатима и другим стручњацима који непосредно поступају у поступку откривања и доказивања кривичних дјела, вођењу кривичних поступка и доношењу одлука у кривичним стварима. На овај начин, задовољен је циљ које је Клиника поставила, а то је да студенте обучи оним практичним вјештинама које ће им бити потребне како би своју будућу професију обављали компетентно, савјесно и са високим професионалним квалитетима.