Додјела сертификата поводом оспособљености студената за коришћење Параграфове правне базе

Додјела сертификата поводом оспособљености студената за коришћење Параграфове правне базе

У сриједу, 26. децембра 2018. године, на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци организована је свечана додјела сертификата за готово 30 судената, полазника обуке за коришћење електронске правне базе Параграф Лекс.

Током вишедневне обуке студенти су имали могућност да се упознају са бенефитима коришћења правне базе, која постаје незаобилазно средство за савладавање свакодневних професионалних изазова када је у питању истраживање и примјена прописа, али и других докумената важних за сигурно и законито пословање.

Студентима је сертификате уручио декан Правног факултета, проф. др Жељко Мирјанић, који је том приликом изјавио да је веома задовољан, јер је ово први пут да су студенти Правног факултета имали прилику да прођу едукацију за коришћење једне правне базе података, и истакао да је веома важно да науче да користе правне базе јер ће им то бити потребно читав радни вијек. 

Обуку студената је водила Милица Пејовић, мрежни администратор факултета, иначе Параграфов сертификовани предавач, која је на овај начин стекла додатно искуство у раду. „Студенти су научили много ствари које ће им олакшати студирање, али исто тако стекли су знања која им могу помоћи при запошљавању и у будућем раду. Учесници обуке су одушевљени могућностима које пружа база као што су нпр. приступ пречишћеним текстовима, готовим моделима, примјерима из судске праксе, брзим и једноставним проналаском прописа који их занимају итд.“ изјавила је Милица, која у марту наредне године наставља са даљим обукама, за које већ сада постоји велико интересовање.

Међу полазницима обуке, највише су се истакли Гаврило Керкез, Соња Станковић и Теодога Драгичевић, којима је компанија Параграф омогућила приступ правној бази Параграф Лекс током 2019. године.

Гаврило је истакао колико је правна база значајна за студирање и будући рад: „Сама радионица Параграф Лекс је била од великог значаја за студенте Правног факултета, обзиром да Параграфова правна база представља највећу базу правних аката у Босни и Херцеговини. Надам се да ће оваквих радионица у будућности на факултету бити много више и да ће факултет наставити сарадњу са Параграфом, те да ћемо и даље имати овакве видове едукације. Сама потврда да смо прошли кроз ову едукацију свим студентима много значи, и вјерујем да ће им користити у наредном периоду“, закључио је Гаврило.

Правни факултет и компанија Параграф ће у наредном периоду настојати да прошире сарадњу и на другим пољима, будући да постоји обострани интерес за додатну едукацију што