Додјелом цертификата завршен рад Криминалистичко-форензичке клинике

Додјелом цертификата завршен рад Криминалистичко-форензичке клинике

Данас је на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци завршен овогодишњи рад Криминалистичко-форензичке клинике. Тим поводом одржана је пригодна свечаност на којој су о раду ове правне клинике и њеном значају за образовање студената говорили декан, проф. др Жељко Мирјанић, продекан за наставу доцент др Зоран Васиљевић, шеф кривично-правне катедре проф. др Иванка Марковић и координатори ове правне клинике, академик проф. др Миодраг Симовић и доцент др Миле Шикман.

Наглашено је да је ово четврта генерација студената Правног факултета који су успјешно завршили Криминалистичко-форензичку клинику и тако значајно проширили своја теоријска и практична знања у овој области.

Координатори ове правне клинике истакли су да је на почетку љетњег семестра ове академске године, када је објављен конкурс за избор полазника Криминалистичко-форензичке клинике, међу студентима владало велико интересовање.

Ипак, изабрани су само најбољи. Од 60 пријављених студената изабрано је тек 20 студената који су имали најбоље оцјене из групе кривично-правних наставних предмета и који су положили највећи број тих предмета.

На крају ове пригодне свечаности, декан Правног факултета проф. др Жељко Мирјанић уручио је полазницима цертификате о успјешном завршетку Криминалистичко-форензичке клинике. Том приликом најавио је да ће и у наредној академској години на нашем факултету бити организован рад ове правне клинике.