Друго мјесто на такмичењу у Нишу

Друго мјесто на такмичењу у Нишу

На Правном факултету у Нишу од 04. до 06. маја 2018. године одржано је такмичење студената у симулацији суђења пред Европским судом за људска права „,Pre Moot Court on Human Rights“ на којем је екипа Правног факултета Универзитета у Бањој Луци освојила друго место.
Тим поводом данас је на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци уприличен пријем за студенте који су достојно представљали овај Факултет. Примили су их декан, проф. др Жељко Мирјанић, продекан за научно-истраживачки рад проф. др Игор Милинковић и проф др Љиљана Мијовић са сарадницима. Уз искрене честитке, декан је нагласио да ће Факултет и у наредном периоду стимулисати студенте који представљају овај факултет на домаћим и међународним такмичењима.

Студенти који су се такмичили на овом такмичењу су полазници Правне клинике за заштиту људских права на Правном факултету у Бањој Луци, чији је руководилац проф. др Љиљана Мијовић.

Тим нашег факултета чинили су Милица Ристић, Гаврило Керкез, Ивона Томић, Ивана Божић, Горана Радетић и Јелена Буха. Студенте су за ово такмичење припремали академски тренери, Оливера Шево и Игор Поповић, асистенти на Правном факултету, те Николина Бајић, адвокатски приправник.
Успјех на овом такмичењу представља наставак успјешног рада Правног факултета на такмичењима у симулираном суђењу, с обзиром да су студенти Правног факултета побједници такмичења на ниивоу Босне и Херцеговине у симулираном суђењу из области кривичног права и Европске конвенције.