Округли сто о правном положају узбуњивача

Округли сто о правном положају узбуњивача

Почетак

фебруар 6, 2019

Завршетак

фебруар 6, 2019

Адреса

Булевар војводе Степе Степановића 77, 78000 Бања Лука   Погледај мапу

У сриједу, 06.02.2019. године, у склопу обиљежавања Дана Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, одржан је округли сто на тему „Правни положај узбуњивача у упоредном и домаћем праву (правни и етички аспекти)“.

Након уводног обраћања проф. др Игора Милинковића, продекана за научно-истраживачки рад Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, који је и модерирао радом Округлог стола, учеснике су поздравили помоћница министра правде Републике Српске Јелена Вукадиновић, испред Министарства правде Републике Српске, и проф. др Војин Ракић, шеф УНЕСКО-ве Катедре за Европу и директор Центра за биоетичке студије (Београд), који су указали на релевантност теме Округлог стола и бројна правна, али и етичка питања, која је окружују.

У склопу рада Округлог стола поднесено је 12 излагања, чији су аутори угледни универзитетски професори и научни радници из земље и региона. У рефератима су, из угла различитих правних дисциплина, обрађене дилеме које окружују правно регулисање статуса лица која пријављују корупцију – тзв. „узбуњивача“.

Констатовано је да ефикасна борба против корупције захтијева адекватну заштиту лица која пријављују корупцију. Једнодушна оцјена учесника Округлог стола и присутних гостију била је да ће поднесена излагања, која ће бити публикована, дати значајан научни допринос изучавању овог релевантног друштвеног питања.

Програм рада Округлог стола налази се ОВДЈЕ.

ВИШЕ ДЕТАЉА

Веб-сајт

https://pf.unibl.org/event/okrugli-sto/

Телефон

051/339-001

Округли сто о правном положају узбуњивача

ПОТВРДИ СВОЈ ДОЛАЗАК