Октобарски правнички дани

15. Савјетовање правника „Октобарски правнички дани“.

Правни факултет Универзитета у Бањој Луци биће домаћин многим угледним правницима из Републике Српске, Федерације БиХ и држава из региона, који ће се овдје окупити 12. и 13. октобра на 15. Савјетовању правника „Октобарски правнички дани“. Тим поводом данас је на Правном факултету одржана конференција за новинаре на којој су

Почетак

октобар 12, 2018 - 10:00 am

Завршетак

октобар 13, 2018 - 1:00 pm

Адреса

Булевар војводе Степе Степановића 77, 78000 Бања Лука   Погледај мапу

Правни факултет Универзитета у Бањој Луци биће домаћин многим угледним правницима из Републике Српске, Федерације БиХ и држава из региона, који ће се овдје окупити 12. и 13. октобра на 15. Савјетовању правника „Октобарски правнички дани“.

Тим поводом данас је на Правном факултету одржана конференција за новинаре на којој су о овом значајном међународном научном скупу говорили декан Правног факултета проф. др Жељко Мирјанић, генерални секретар Удружења правника Републике Српске проф. др Миле Дмичић и члан Сената Универзитета у Бањој Луци проф. др Никола Мојовић.

Као што је и уобичајено, општа тема Савјетовања је „Изградња и функционисање правног система“, а послије пленарног засједања рад Савјетовања ће се наставити по катедрама и то:  државноправна, управноправна, радноправна, грађанскоправна, привредноправна, међународноправна и кривичноправна.

За овогодишње Савјетовање пријављена су 84 реферата  од 111 аутора из свих области правне теорије и праксе. Сви ти научни и стручни радови објављени су у три тома зборника радова „Правна ријеч“.

У оквиру 15. Савјетовања правника „Октобарски правнички дани“, првог радног дана у 18,00 часова одржаће се „Правнички час“ који је посвећен животу и раду Јове Росића, истакнутог правника, министра правде Републике Српске, дугогодишњег судије редовних и Уставног суда Републике Српске и првог предсједника Удружења правника Републике Српске.

ВИШЕ ДЕТАЉА

Веб-сајт

https://pf.unibl.org/pochinu-oktobarski-pravnichki-dani/

Телефон

051/339-001

15. Савјетовање правника „Октобарски правнички дани“.

ПОТВРДИ СВОЈ ДОЛАЗАК