Факултет прославио 43. рођендан

Факултет прославио 43. рођендан

Правни факултет Универзитета у Бањој Луци прославио је данас 43. рођендан. Пригодној свечаности која је тим поводом одржана у амфитеатру нашег факултета присуствовао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик проф. др Рајко Кузмановић, вршилац дужности ректора Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, декани и професори многих факултета из Републике Српске и окружења и бројни други угледни гости.
Овом значајном догађају присуствовали су и многи родитељи, родбина и пријатељи наших магистара и дипломираних правника који су данас промовисани и који су једва чекали да им декан, проф. др Жељко Мирјанић уручи диплому за њихов труд и залагање током студирања.

У протоколарном дијелу ове пригодне свечаности, присутне је најприје бираним ријечима поздравио декан Правног факултета проф. др Жељко Мирјанић. Са говорнице су се још чуле и надахнуте бесједе вршиоца дужности ректора Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослава Гајанина, предсједника Академије наука и умјетности Републике Српске проф. др Рајка Кузмановића, декана Правног факултета Универзитета у Нишу проф. др Саше Кнежевића и предсједника Републике Српске Милорада Додика. Лијепо и емотивно говорила је и најбољи студент генерације Вера Караћ која је током студија остварила просјек од 9,62.
Прије додјеле диплома, декан, проф. др Жељко Мирјанић уручио јој је пригодно признање. Одговарајућа признања Факултета уручена су и Љубици Каурин која је остварила просјек од 9,38 и Станимирки Смиљић са просјечном оцјеном од 8,92. Захвалнице Факултета за активност у студентским организацијама, декан је уручио и студентима Мили Аљетићу и Гаврилу Керкезу.

А онда је дошао тренутак који су млади дипломирани правници са нестрпљењем очекивали, додјела диплома. Од 125 диплома које су данас требале бити уручене декан Правног факултета проф. др Жељко Мирјанић додијелио је 93. За преосталих 32 дипломирана правника дипломе ће бити накнадно уручене.