Global Young Academy – позив за чланство

Global Young Academy – позив за чланство

Организација „Global Young Academy“ је објавила конкурс за чланство у њиховој организацији за младе научнике који су докторирали у посљедњих 10 година. Конкурс је отворен до 15. септембра 2019. године. Позив за чланство можете пронаћи на њиховој веб страници https://globalyoungacademy.net/call-for-new-members
Позив је отворен за научнике из области природних, друштвених и хуманистичких наука.

„Global Young Academy“ је међународна организација младих истраживача са члановима са шест континената. Чланови се бирају на пет година. Од сваког члана се очекује да учествује на годишњем генералном састанку. Сљедећи састанак ће се одржати у периоду од 8. до 12. јуна 2020. године у Индији, а чланови требају активно допринијети у једном или у више програма организације, што, између осталог, укључује учешће у развијању политике, промоцији националних академија младих или промоцији науке и образовања на међународном нивоу.

Главни циљ организације је повезивање врхунских младих научника из свих дијелова свијета ради подстицања конструктивних дијалога и обезбјеђивања одрживе будућности за глобалну заједницу.