Prva godina Druga godina Treća godina Četvrta godina Master Magistarski Doktorski studij

Катедра

Катедра за међународно право

Игор Поповић, МА

Асистент
  • Број телефона +387 51 339 037
  • Email igor.popovic@pf.unibl.org
  • Консултације Сриједа: 11-13 Четвртак: 12-14
  • Број кабинета 9 (приземље)
"Ужа научна област: Међународно право"

Предмети: Међународно јавно право, Међународно приватно право

Основни биографски подаци
  • Датум и мјесто рођења: 09.05.1991. године, Добој
  • Основне студије: 2010-2014 Правни факултет Универзитета у Бањој Луци (студент генерације)
Радно ангажовање
  • 2016 - данас --- Правни факултет Универзитета у Бањој Луци - асистент на предметима: Међународно јавно право, Међународно приватно право ;
  • 2015 - 2016 --- Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka – стручни сарадник за правне послове у Тиму правних послова;
  • 2015 - ???? --- Адвокатска канцеларија Миљкана Пуцара – адвокатски приправник.
Учешће на домаћим и међународним научним скуповима и пројектима
За успјехе током студија награђен Златном плакетом Правног факултета Универзитета у Бањалуци и Златном значком Универзитета у Бањалуци. Током студирања активно учествовао у многим ваннаставним активностима. Вишеструки је побједник такмичења у бесједништву које се одржава на Правном факултету Универзитета у Бањалуци. Учествовао у симулацији рада органа Уједињених нација BIMUN одржаној у Београду 2013. године. Усавршавао се на Правном факултету Универзитета у Сарајеву и Bucerius Law School у Хамбургу. 2014. године био је полазник љетне школе Summer School on European Integration одржане у Алпбаху у Аустрији (испит положен са одликом). Учествовао је на неколко такмичења у симулацији суђења пред међународним и државним судовима и то из области људских права (Сарајево, април 2012. године; Стразбур, март 2015. године) и кривичног права (Сарајево, октобар 2012. године). Био је и полазник правних клиника из области заштите људских права организованих од Савјета Европе.

Током љетног семестра у академској 2015/2016 години ангажован је као предавач на правној клиници из области заштите људских права организоване на Правном факултету Универзитета у Бањалуци у сарадњи са Савјетом Европе. Учесник научног скупа Правничко савјетовање „Октобарски правнички дани“ одржаног 2013. године. Аутор је рада „Правна природа међународног права“ објављеног 2013. године у научном часопису Српска правна мисао, број 47.
ЖЕЛИТЕ ЛИ ПРОНАЋИ ЛИСТУ ПРОФЕСОРА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У БАЊОЈ ЛУЦИ?

Детаљније информације на линку наставници и сарадници.