КОНКУРС – ПРАВНА КЛИНИКА „ПРАВДА ЗА ДЈЕЦУ“

КОНКУРС – ПРАВНА КЛИНИКА „ПРАВДА ЗА ДЈЕЦУ“

Обавјештавају се студенти да ће се на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци организовати правна клиника „Правда за дјецу“ у току фебруара 2019. године. Правна клиника се организује у оквиру пројекта „Правда за свако дијете“ који проводи UNICEF у сарадњи са Шведском агенцијом за развој (SIDA), Швајцарском владом и надлежним ресорним министарствима и институцијама, те невладином организацијом Центар за људска права у Мостару.

Током наставног процеса Правне клинике одабрани студенти 3. и 4. године и апсолвенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци имају прилику да изграде своје стручне и професионалне капацитете, унаприједе уже специјализована теоријско-правна и практично-правна знања и вјештине у области правне заштите права и интереса дјеце и младих у различитим правним областима и разним правним поступцима, са нагласком на дјечија права, ресторативну правду, малољетничко правосуђе и пружање бесплатне правне помоћи, и то кроз:

  1. уже специјализовану теоријско-правну и практично-правну едукацију, анализу позитивно-правних рјешења и конкретних случајева, рјешавање хипотетичких правних случајева,
  2. стручне разговоре са наставницима и сарадницима Правног факултета и правницима практичарима о најчешћим и најважнијим проблемима у подручју приступа правди за дјецу као и могућностима изналажења изводљивих приједлога за побољшање стања у овој области.

Укупан предвиђени број полазника Правне клинике је до 20 полазника. Детаљан план и програм Правне клинике ће бити благовремено достављен одабраним полазницима Правне клинике. Након успјешно завршеног похађања Правне клинике полазницима ће бити додијељени цертификати.

Позивају се заинтересовани студенти да пријаву за похађање Правне клинике, са биографијом и подацима о просјечној оцјени током студија, доставе путем e-mail адресе:  klinika.pravadjeteta@pf.unibl.org најкасније до 28.01.2019. године.