Конкурс за додјелу Фулбрајт стипендија

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини обавјештава да је отворен конкурс за додјелу Фулбрајт стипендија за особље за академску 2019/2020 годину.

Овај програм подразумијева финансијску подршку за спровођење академских истраживања за дипломце у трајању од четири мјесеца до девет мјесеци на америчким високошколским установама.

Учесници имају прилику да унаприједе свој академски рад, успоставе професионалне контакте у својим областима студирања, стекну међународно искуство и лично богатство и помогну у промовисању међусобног разумијевања између САД-а и БиХ. Пријаве су могуће од 22. фебруара до 23. априла 2018. године. Више информација у прилозима – ПРИЛОГ 1. – ПРИЛОГ 2

Више о свему прочитајте на овом линку: https://ba.usembassi.gov/educationculture/educational-ekchanges/
За додатне информације контактирајте Амбасаду Сједињених Америчких Држава у БиХ: bhekc@state.gov или на број 033-704-066.

Информативне сесије

У просторијама америчких кутака у БиХ 12. и 13. марта 2018. године на информативним сесијама можете добити све додатне информације о овом програму стипендија.
Уколико сте заинтересовани за овај догађај, потребно је да се региструјете на Фејсбук страници Америчког кутка, у категорији догађаји.

Датуми одржавања догађаја

12. март, 15.30 -16.45 Амерички кутак Требиње, Мостар, Сарајево и Зеница
13. март, 15.30 – 16.45 Амерички кутак Бања Лука, Бихаћ и Добој.