Prva godina Druga godina Treća godina Četvrta godina Master Magistarski Doktorski studij

Студентске активности

07.02.2018+++

  • Почетна
  • Студентске активности
  • Конкурс за Криминалистичко-форензичку клинику

Конкурс за Криминалистичко-форензичку клинику


КРИМИНАЛИСТИЧКО-ФОРЕНЗИЧКА КЛИНИКА


К О Н К У Р С
ЗА КРИМИНАЛИСТИЧКО ФОРЕНЗИЧКУ КЛИНИКУ

У љетњем семестру академске 2017/2018. године почиње са радом Криминалистичко-форензичка клиника Правног факултета Универзиета у Бањој Луци. Криминалистичко-форензичка клиника је вид (додатне) едукације студената нашег Факултета из области кривичних, криминалистичких и форензичких наука која би се реализовала кроз: теоријску, ситуациону и практичну наставу. У том смислу полазници ће присуствовати одређеним криминалистичко-тактичким мјерама и радњама и истражним радњама на терену, симулацију стварних случајева из праксе, криминалистичку анализу стварних случајева (извршених кривичних дјела), учешће у одређеним криминалистичко-форензичким активностима, предавања. Нагласак у раду Клинике је практично (непосредно) учешће студената у криминалистичко-форензичким и процесним мјерама, радњама и активности полиције, тужилаштва и суда.
Криминалистичко – форензичка клиника на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци реализује се од 2015. године и до сада је биљежила изузетну заинтересованост студената. Већ на самом почетку било је потпуно јасно да је идеја о организовању Криминалистичко-форензичке клинике пун погодак. На конкурс за избор полазника ове клинике пријавило се готово четири пута више заинтересованих студената Правног факултета Универзитета у Бањој Луци. Због тога је комисија за избор полазника имала задатак да од седамдесетак пријављених одаберу најбоље. Тако је те школске године изабран 21 студент са највишим оцјенама из наставних предмета на Кривично-правној катедри. Овакав тренд наставио се и наредних година, те сличну заинтересованост очекујемо и ове школске године.
Усљед наведеног, позивају се студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци који су заинтересовани за овај додатни вид кривичногправног и криминалистичко-форензичке усавршавања да се пријаве за полазнике Клинике.
Сви заинтересовани студенти се требају пријавити путем електронског сервиса еСтудент (секција СПИСКОВИ) најкасније до 14.02.2018. године.
Након пријаве, изабраће се учесници Kлинике, те ће се приступити реализацији Клинике путем Плана рада.
Координатори Клинике су академик проф. др Миодраг Симовић и доц.др Миле Шикман.


Датум објаве - 07.02.2018

Повезани чланци


Нисте задовољни добијеним информацијама?

Све информације о упису можете добити на линку Информације о упису