КОНКУРС ЗА КРИМИНАЛИСТИЧКО ФОРЕНЗИЧКУ КЛИНИКУ

КОНКУРС ЗА КРИМИНАЛИСТИЧКО ФОРЕНЗИЧКУ КЛИНИКУ

У љетњем семестру академске 2019/2020. године почиње са радом Криминалистичко-форензичка клиника Правног факултета Универзиета у Бањој Луци. Криминалистичко-форензичка клиника је вид (додатног) образовања студената нашег Факултета из области кривичних, криминалистичких и форензичких наука која би се реализовала кроз: теоријску, ситуациону и практичну наставу.

У том смислу студенти ће имати прилику да разговарају са истакнутим стручњацима из полицијских агенција, тужилаштва и суда, присуствују симулацији одређених криминалистичко-тактичким мјерама и радњама и истражним радњама на терену, изврше криминалистичку и кривичноправну анализу стварних случајева из праксе, учествују у одређеним криминалистичко-форензичким активностима, предавања, итд. Нагласак у раду Клинике је практично (непосредно) учешће студената у криминалистичко-форензичким и процесним мјерама, радњама и активности полиције, тужилаштва и суда.

Усљед наведеног, позивају се студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци који су заинтересовани за овај додатни вид кривичногправног и криминалистичко-форензичке усавршавања да се пријаве за полазнике Клинике.

Сви заинтересовани студенти требају попунити пријаву ОВДЈЕ  најкасније до 05.03.2020. године.

Након пријаве, изабраће се учесници клинике, те ће се приступити реализацији Клинике путем Плана рада, са почетком 12.03.2020. године у 13 часова.

Координатори Клинике су академик проф.др Миодраг Симовић и проф.др Миле Шикман.