Prva godina Druga godina Treća godina Četvrta godina Master Magistarski Doktorski studij

Међународна сарадња

Правни факултет Универзитета у Бањој Луци је протеклих година развио богату међународну сарању на нивоу сарадње и размјене са сродним факултетима и универзитетима у Европи, САД и свијету, као и на пројектним активностима међународних организација у Републици Српској и Србији.

 • #
  International Association of Law Schools
  The International Association of Law Schools (IALS)

  The International Association of Law Schools (IALS) је самостална, непрофитна, неполитичка, волонтерска организација. Ова организација представља више од 155 правних факултета из преко 55 земаља која броји више од 4500 чланова факултета. Један од основних циљева је унапријеђивање правних факултета и услова студирања правних наука широм свијета. Материјал за четврти европски форум декана правних факултета може се преузети путем линка:

 • #
  Сарадња са Правним факултетом у Риму
  Међународна сарадња

  Правни факултет Универзитета у Бањој Луци и Правни факултет Универзитета Ла Сапиенца из Рима ускоро ће успоставити сарадњу у многим областима. Двојица декана, академик професор др Витомир Поповић и проф. др Ђорђо Спангер са сарадницима разговарали су о могућностима сарадње у многим областима а посебно о размјени наставника сарадника и студената. Договорени су основни принципи будуће сарадње и закључено је да се у што скорије вријеме припреми и потпише споразум о сарадњи ова два факултета Иначе, Правни факултет Универзитета Ла Сапиенца у Риму основан је још у 12. вијеку и броји више од десет хиљада студената.

 • #
  Сарадња са Правним факултетом у Новом Саду
  Међународна сарадња

  Правни факултет Универзитета у Бањој Луци и Правни факултет Универзитета у Новом Саду успостављају све бољу сарадњу у свим областима. У сриједу 26. децембра у Новом Саду, декан Правног факултета Универзитета у Бањој Луци академик проф. др Витомир Поповић и декан Правног факултета Универзитета у Новом Саду проф. др Ранко Кеча потписали су уговор о наставној, научној и пословној сарадњи између ова два факултета. Договорена је сарадња у извођењу наставе на основним и посдипломским студијима, сарадња у научно истраживачкој области и пројектимка, размјена наставника, сарадника и студената као и размјена свих издања ова два факултета (уцбеника, монографија,научних и стручних часописа и других публикација).

 • Нисте задовољни добијеним информацијама?

  Све информације о упису можете добити на линку Информације о упису