Модел ОСЦЕ Суммит у организацији Клуба студената Факултета политичких наука и Студентске организације Правног факултета

Након дводневне симулације засиједања OSCE Вијећа, учесници су успјешно изгласали резолуцију предложену од стране делегата Њемачке, Италије и Француске с јасном већином За и само два гласа Против.

Дебата која је претходила усвајању Резолуције била је динамична и на вјеран начин дочарала рад Вијећа. Учесници су покушали придобити гласове лобирањем и стварањем алијанси, а онда су то и утврдили сарадњом и заједничким залагањем за резолуцију у формалном дијелу расправе.

Тема о којој је говорено је „Пад демократизације на простору земаља Западног Балкана“, те је донесено рјешење везано за опоравак и поновно успостављање демократских вриједности, које ће према исвојеној резолуцији бити омогућено формирањем заједницких комисија која ће радити на колективном и истовременом убрзању процеса интеграције ових земаља у Европску Унију.

Свим учесницима су додијељени цертификати о учешћу, те су додијељени и они за најбоље делегате.

Лана Самарџија, студент друге године Правног факултета однијела је титулу „Best delegate“ за успјешно представљање Италије, док је „Honourable mention“ припао Сари Стојаковић као делегату Француске.

Такође је запажена посећеност и труд и код осталих представника Правног факултета и Студентске органзације и њихово активно учествовање у дискусији.