Наше студенткиње понијеле два Венца беседништва

Наше студенткиње понијеле два Венца беседништва

На Фестивалу бесједништва „Sirmium Lux Verbi – Сирмијум светлост речи“ који се у Сремској Митровици одржава двадесетосми пут, студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци остварили су значајан успјех. Студенткиња треће године Анита Гранолић, те студенткиње четврте године Мирјана Милашиновић и Теодора Шараба добиле су прилику да своје реторске вјештине покажу и на највећем догађају оваквог типа у региону. 

Најважнију награду овог Фестивала, “Венац беседништва” наше студенткиње освојиле су у чак двије категорије – Анита Гранолић у оквиру категорије “ауторске бесједе” и Теодора Шараба у оквиру категорије “ex tempore”, која је поред ораторског вјенца, освојила и награду Адвокатске канцеларије Јелкић. Студенткиња четврте године Мирјана Милашиновић добила је посебну захвалницу организатора Фестивала бесједништва за вишегодишње учешће и вјерност фестивалу. 

Све три студенткиње чланице су Центра за реторику и говорништво “Institutio Oratoria”, чији је оснивач и руководилац проф. др Никола Мојовић, који је био и један од чланова жирија на овом Фестивалу. Чланови Центра су и раније освајали вриједне награде на овом фестивалу. Студенткиње су припремали асистенти Оливера Шево, ма и Игор Поповић, ма, као и бивша студенткиња Милица Ристић.