Наши студенти на дебатном турниру „Децембарац“ у Београду

14. и 15. децембра, студенти Правног факултета су учествовали на дебатном турниру „Децембарац“, у организацији „Отворене комуникације“ и Правног факулутета Универзитета у Београду.
Учешће је узело 8 студената и то 4 тима састављена од по два члана: „Крајишник“ (Бојан Белензада и Игор Мирјанић), „Икс и окс“ Јелена Милутиновић и Лана Самарџија), „Јинг и јанг“ (Зорана Јевић и Милош Радаковић), те „Booze and Glory“ (Горан Кукобат и Сара Мандић).

Такмичење је било изузетно захтјевно јер су студенти у квалификацији прошли кроз чак 5 дебатних рунди али су и поред тога успјели да представе наш Факултет у најбољем свјетлу. Конкуренција је била велика, чак 121 говорник у групи универзитетских дебатанта, а наша студентица Лана Самарџија је ушла у 10 најбољих говорника турнира освојивши 5. мјесто. Успјех није изостао ни у тимској конкуренцији у којој се такмичио 61 тим, у којој се наш тим „Икс и Окс“ који су чиниле Лана Самарџија и Јелена Милутиновић изборио за мјесто у четвртфиналу.

Сви дебатанти стекли су нова искуства и знање неопходно за наставак бављења БП дебатним форматом, те се пуни лијепих утисака вратили кући. Овај турнир помогао им је да стекну увид у нове сегменте и технике дебатовања и да добију елан за даљи рад, развој и нова учешћа на другим, већим турнирима.