Наши студенти на свјетском такмичењу из Међународног арбитражног права

Наши студенти на свјетском такмичењу из Међународног арбитражног права

Студенти Љубица Каурин, Вера Караћ, Николина Ерак, Марија Деретић и тренер Његослав Јовић, виши асистент Правног факултета представљали су тим Универзитета у Бањој Луци на највећем свјетском такмичењу из области међународног арбитражног права које је одржано у Бечу од 22. до 30. марта 2018. године на Универзитету у Бечу и угледним адвокатским канцеларијама у Бечу.

    У периоду од 16. до 19. марта наши студенти су у оквиру припрема за такмичење у Бечу присуствовали X Belgrade Arbitration Conference и XI Belgrade Open Pre-Moot на Правном факултету Универзитета у Београду и угледним адвокатским канцеларијама у Београду.

Дана 21. марта 2018. године наши студенти су отпутовали за Беч. Већ 22. марта 2018. године су учествовали на Pitt Consortium Practice Rounds гдје су наши студенти имали рочишта (pleading) са студентима University of Tunisia и University of Iraqia.
    У оквиру званичног такмичења 25th Annual Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot наши студенти као тим Универзитета у Бањој Луци су 24, 25. и 26. марта 2018. године имали рочишта (pleading) са студентима National Law University and Judicial Academy Assam, Free University of Tbilisi, University College Dublin и Boston University. Арбитражна вијећа су по завршетку ових расправа имали позитивне коментаре и критике на наступ наших студената. 

?

Ово је први пут да је Универзитет у Бањој Луци учествовао на овом такмичењу и искуства и познанства које су стекли наши студенти ће им свакако допринијети у даљем будућем професионалном усавршавању и напредовању. Такође, ово искуство ће свакако допринијети и Правном факултету Универзитета у Бањој Луци да будуће генерације студената боље припреми за ово такмичење и више улаже у њихово практично образовање.