Студенти на свјетском такмичењу у Бечу

Студенти на свјетском такмичењу у Бечу

У петак, 9. фебруара, декан и продекан за научно-истраживачки рад одржали су састанак са тимом који ће ове године представљати универзитет и факултет на 25. свјетском Willem C. Vis такмичењу из међународне трговачке арбитраже, у којем учествује 366 тимова из цијелог свијета.

Ово такмичење се одржава сваке године у Бечу, још од 1994. године, а наш универзитет односно факултет учествује ове године по први пут. Наш тим чине Марија Деретић, Николина Ерак, Вера Караћ и Љубица Каурин и тренер Његослав Јовић. Припреме за ово такмичење теку већ од октобра тј. од објављивања овогодишњег проблема, а фазе које су успјешно иза њих су писање поднесака за тужиоца (децембар) и туженог (јануар).

У сврху обуке и квалитетне припреме за различите фазе такмичења, чланови нашег тима присуствовали су тренинзима у Зеници (27-29. октобра 2017) и Мостару (1-2. фебруара 2018). Прошле седмице су се вратили са предтакмичења Mootstar, које је одржано 3. и 4. фебруара у Мостару. По повратку угостили су их декан и продекан за научно-истраживачки рад како би разговарали о постигнутим резултатима и о предстојећим фазама такмичења.

Оно што нашем тиму предстоји у наредном периоду јесте највеће предтакмичење на свијету које се одржава у Београду од 16. до 18. марта, на којем учествује 85 тимова.
Усмене рунде, круна овог такмичења, одржаће се у Бечу, од 22. до 29. марта ове године. Пред нашим тимом је још пуно посла. Желимо им срећу!