Научно-стручна конференција “Студенти у сусрет науци”

Научно-стручна конференција “Студенти у сусрет науци”

Објављен је позив за учешће на научно-стручној конференција „Студенти у сусрет науци“ (СтЕС) са међународним учешћем, која се на Универзитету у Бањој Луци одржава од 28. до 30. новембра 2019. године.

Ријеч је о конференцији који организује Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Бањој Луци, а под покровитељством Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

СтЕС је први пут организован 2008. године као би се студентима отворила врата која воде ка науци, истраживању и новим технологијама. У претходних 11 година СтЕС је окупио студенте из свих дијелова свијета: САД-а, Русије, Велике Британије, Њемачке, Kине, Турске, Индије, Шпаније, Словеније, Француске, Чешке, Црне Горе, Хрватске, Србије, али и  из других земаља.

Међународни карактер конференције омогућује студентима различитих афинитета да представе своја научно-стручна достигнућа, али и да се упознају са научним достигнућима студента других универзитета. Могућност пријаве имају студенти првог, другог и трећег циклуса студија и млади истраживачи до 30 година.

Сажеци и радови су класификовани у шест научних области:

–           природне науке,

–           инжењерство и технологија,

–           медицинске и здравствене науке,

–           биотехничке и пољопривредне науке,

–           друштвене науке и

–           хуманистичке науке.

Позив за пријаве је отворен до 15. октобра 2019. године, а више информација о конференцији налази се на интернетској страници http://stes.unibl.org/.

Позивно писмо и упутство за писање радова доступни су у прилозима (Прилог 1Прилог2).