Нови студенти Правног факултета

Нови студенти Правног факултета

У прву годину студија у академској 2019/20. години прва се уписала Тамара Ђурђевић, која је завршила Економску школу у Челинцу са одличним успјехом. Тамара је истакла да је Правни факултет уписала из разлога што је завољела правну групу предмета у средњој школи и има жељу продубити своје знање у тој области.

Сара Бодирога је била прва на листи кандидата који су положили квалификациони испит и прилом уписа дала је изјаву о томе зашто је одлучила да упише Правни факултет Универзитета у Бањој Луци. 

„Завршила сам економску школу у Центру средњих школа, Требиње. У 3. и 4. разреду као стручни предмет добијам право. Кроз учење сам завољела ову науку и схватила сам које све могућности пружа иста. Кроз школовање сам се упознала са Уставним и Грађанским правом, али свакако да се желим упознати и са осталим гранама права и њиховим правним институтима. Правна наука није настала јуче, већ је то наука која траје 2000 година. Захваљујући мојој професорици права,  слободно могу рећи да из средње школе највише знања имам баш из тог предмета. Сусрела сам се и са новом правном терминологијом која је занимљива. Вољела бих да своје знање о правној науци проширим и усавршим баш на овом Универзитету. “ – изјавила је Сара.

Првог дана уписа, уписали су се и Лука Ђурановић, Милан Комљеновић и Марко Драгишић.

– „ Уписао сам Правни факултет јер волим друштвене науке и сматрам да на Правном факултету могу стећи многа практична знања из области којом желим да се бавим у будућности“ – рекао је Милан.

– „ Љубав према праву сам наслиједио од своје мајке која је магистар правних наука. Сматрам да је право једини позив којим бих волио да се бавим.“ – истакао је Марко Драгишић док Лука сматра да студији права пружају широке могућности запослења.