ОБИЉЕЖЕНА 48. ГОДИШЊИЦА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

ОБИЉЕЖЕНА 48. ГОДИШЊИЦА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

Дана 6.2.2023. године са почетком у 10 часова одржана је пригодна свечаност поводом 48. годишњице постојања Правног факултета, 63. годишњице од почетка студија правних наука у Бањој Луци и промоције нове генерације мастера права и дипломираних правника.

Свечаност је започела извођењем химни, након чега се присутнима обратио декан Правног факултета, проф. др Жељко Мирјанић који је честитао мастерима права и дипломираним правницима и истакао улогу Правног факултета у Бањој Луци у стварању и јачању правничког кадра у Републици Српској. Посебне честитке Факултету поводом 48. годишњице постојања и промоције нове генерације правника упутио је ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин. Након њега ријеч је узео академик проф. др Рајко Кузмановић, који је као бивши декан Правног факултета и један од најзаслужнијих за његово оснивање присутне упознао са историјатом и развојем студија правних наука у Бањој Луци. Пригодан говор одржао је и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво у Влади Републике Српске, доц. др Жељко Будимир који је истакао да му је част да присуствује обиљежавању годишњице Факултета и пожелио младим правницима много среће у даљем раду. На церемонији је прочитано и писмо честитике предсједника Републике Српске Милорада Додика који је због раније преузетих обавеза био спријечен да присуствује свечаности.

Као и сваке године, Правни факултет додијелио је плакете за три најбоља студента генерације. Бронзана плакета за успјех током студија додјељена је Марку Ковачевићу, са просјечном оцјеном 8,18. Сребрна плакета припала је Филипу Новаковић за успјех остварен са просјечном оцјеном 8,85, а златна плакета за студента генерације додјељена је Наташи Бабић која је током студија остварила просјечну оцјену 9,03. Након додјеле плакета, студенткиња генерације одржала је пригодан говор.

Поред додјеле плакета за три најбоља студента у генерацији, продекан за наставу Правног факултета, проф. др Зоран Васиљевић уручио је и похвале студентима који су на својој години студија и на мастер студију остварили најбољи успјех у току академске 2021/2022. године. Похвале су на својој години студија овај пут добили Маја Мацура, Ана Пећо, Марко Соломун, Сара Мандић и Стефан Мишкић. Посебне захвалнице за рад на афирмацији Факултета и промоцији друштвених активности добили су Растко Вучић и Ранко Тодоровић испред Студентског савеза и Борка Понорац испред Студентске организације.

На самом крају свечаности, декан проф. др Жељко Мирјанић уручио је дипломе за шест мастера права и 82 дипломирана правника уз жељу да стечено знање што прије почну употребљавати у практичном раду.

СЛИКЕ