Одржан први академски час

Одржан први академски час

Данас је на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци одржан први академски час за нове студенте који су уписали прву годину студија првог циклуса у академској 2017/2018. години.

На пригодној свечаности која је тим поводом уприличена у нашем амфитеатру, добродошлицу нашим новим студентима пожелио је декан Правног факултета професор др Жељко Мирјанић. Говорио им је о Факултету, о условима студирања и обавезама које их очекују у наредном периоду. Бираним ријечима упутио им је више корисних савјета о томе како да остваре свој циљ.

Нашим новим бруцошима обратио се и предсједник академије наука и умјетности Републике Српске академик проф. др Рајко Кузмановић. С обзиром на огромно правничко и професорско искуство имао је много тога да каже нашим новим студентима. Нагласио је поред осталог да је овај Факултет мјесто њиховог сазријевања и развоја у културне и напредне људе.

„Због тога од вас очекујемо да током студија будете формирани као комплетне личности јер у овом 21 вијеку, вијеку ученог друштва ви ћете бити носиоци друштвеног развоја“, истакао је академик Кузмановић.

Послије ове пригодне свечаности за бруцоше почела је редовна настава. Прво предавање за студенте прве године Правног факултета из наставног предмета Теорија државе и права одржала је академик проф. др Снежана Савић.

У амфитеатру Правног факултета данас је одржан и први академски час и за све остале факултета Универзитета у Бањој Луци. Студентима прве године студија пригодним бесједама обратили су се ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Милан Матаруга и министар науке и технологије у Влади Републике Српске проф. др Јасмин Комић. Први академски час за студенте Универзитета у Бањој Луци одржао је предсједник Српске академије наука и умјетности, академик проф. др Владимир Костић.