Prva godina Druga godina Treća godina Četvrta godina Master Magistarski Doktorski studij

Догађаји

04.11.2017+++

  • Почетна
  • Догађаји
  • Одржан научни скуп „Устав и изазови уставног развоја у сложеним државама“

Одржан научни скуп „Устав и изазови уставног развоја у сложеним државама“


Данас је на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци одржан међународни научни скуп  о теми „Устав и изазови уставног развоја у сложеним државама“.  Овај научни скуп организовао је Правни факултет поводом 25. годишњице од доношења Устава Републике Српске и 42. годишњице Универзитета у Бањој Луци.
Пригодном бесједом овај научни скуп отворио је декан Правног факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Жељко Мирјанић и том приликом најавио да ће овај Факултет у наредном периоду организовати више научних скупова са међународним учешћем који ће имати за тему наш правни живот и наша стварност.
Учеснике овог научног скупа из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и неких других држава из Региона пригодним ријечима поздравио је и предсједник Републике Српске Милорад Додик. Говорио је о бројним случајевима кршења Устава БиХ од стране високог представника Међународне заједнице и Уставног суда Босне и Херцеговине који су својим одлукама мијењали чак и  Устав БиХ и Уставе Републике Српске и Федерације БиХ. Нагласио је да од овог научног скупа очекује много и да ће пажљиво пратити његов рад.
Учесницима су се обратили и ректор Универзитета  у Бањој Луци проф. др Милан Матаруга и министар просвјете у Влади Републике Српске Дане Малешевић.


Данас су на овом научном скупу поднесена 24 реферата. Уводно излагање имао је предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић. Говорио је о теми под насловом „Развој устава и уставности у сложеним државама у свијету и код нас“.
Након излагања приспјелих реферата, овај научни скуп завршен је дискусијом и усвајањем закључака.

Датум објаве - 04.11.2017

Повезани чланци


Нисте задовољни добијеним информацијама?

Све информације о упису можете добити на линку Информације о упису