Одржан Први дебатни турнир

На Правном факултету Универзитета у Бањој Луци у периоду 26.-27. октобра одржан је Први дебатни турнир у организацији Дебатног клуба Правног факултета “Алкибијад”. Дебатни турнир је свечано отворио продекан за научно-истраживачки рад проф. др Игор Милинковић, заједно са тренером Дебатног клуба “Алкибијад” мр Бранком Кукић и Хикметом Рамић, тренером Дебатног клуба из Сарајева.

Током два дана у дебатном такмичењу учешће су узели два тима нашег Дебатног клуба и три тима са Правног факултета Универзитета у Сарајеву, те један средњошколски тим из Дебатног клуба “Горгије” Гимназије Бањалука.

Аргументовано се расправљало на неколико теза: “Студирање на домаћим универзитетима је боље”, “Болоњски процес је успјешно спроведен на универзитетима у БиХ” и финална теза је гласила: “Примјена смртне казне је оправдана”.

Побједници овогодишњег првог турнира су студенти нашег факултета: Марко Ромић, Игор Мирјанић и Бојан Белензада.

Као најбољи говорник награђена је Џенета Хајдерпашић. На затварању су уручене потврде о учешћу, награде за побједнике у екипној конкуренцији и за појединачног говорника. Надамо се да ће овај Први турнир у наредним годинама постати традиционално мјесто окупљања студената права који његују дебату као неодвојиву дисциплину правничког занимања.