ОДРЖАН САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА И МИНИСТРА ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ И МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ

ОДРЖАН САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА И МИНИСТРА ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ И МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ

Декан Правног факултета Универзитета у Бањој Луци Жељко Мирјанић, са сарадницима, састао се са Министром за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, господином Златаном Клокићем.

На састанку је истакнуто да Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу (у даљем тексту: Министарство) и Влада Републике Српске подстичу сарадњу између институција Републике Српске и Универзитета, с обзиром на то да академска заједница може допринијети изради и креирању политика и прописа. 

Договорена је сарадња између Правног факултета и Министарства, посебно у вези са усклађивањем правне тековине Европске уније са домаћим законодавством. 

Такође, договорено је да Правни факултет и Министарство у наредном периоду потпишу Споразум о сарадњи који ће дефинисати студентску праксу у Министарству за студенте основних студија, размјену научних материјала и истраживања, те заједничко организовање и учешће у научно-стручним конференцијама.

Једна од тема састанка је била и подршка Министарства пројекту Правног факулетат по називом „Хармонизација права Републике Српске и Босне и Херцеговине са правом Европске уније“ који ће се реализовати 2020/2021. године, у областима заштите потрошача, јавних набавки и права привредних друштава, што покривају 5, 6 и 28 преговарачка поглавља.