Одржана радионица „Смјернице за превенцију сексуално и родно заснованог узнемиравања“

Одржана радионица „Смјернице за превенцију сексуално и родно заснованог узнемиравања“

Савјетодавни одбор за родну равноправност на Универзитету у Бањој Луци у оквиру пројекта UNIGEM (University and Gender Mainstreaming) организoвао је трећу по реду радионицу усмјерену ка промоцији обиљежавања „16 дана активизма против насиља над женама“.

Радионица „Смјернице за превенцију сексуално и родно заснованог узнемиравања“ одржана је 24. новембра 2021. године, у просторијама Правног факултета Универзитета у Бањој Луци.

Присутни студенти су током радионице имали прилику да се упознају са правним оквиром родне равноправности и превенције сексуалног и родно заснованог узнемиравања у Републици Српској и Босни и Херцеговини, као и на Универзитету у Бањој Луци, а нарочито је било размотрен документ Универзитета у Бањој Луци под насловом „Смјернице за превенцију сексуално и родно заснованог узнемиравања“.

Присутни студенти и студенткиње су узели активно учешће у реализацији радионице у виду дискусије о отвореним питањима. Модератор радионице је био доц. др Бојан Влашки, продекан за научно-истраживачки рад и међународну сарадњу Правног факултета и члан Савјетодавног одбора за родну равноправност Универзитета у Бањој Луци. Уводни говор прије почетка радионице одржао је проректор за људске и материјалне ресурсе, проф. др Далибор Кесић.