ОДРЖАНА СЕДМИЦА ЉУДСКИХ ПРАВА

ОДРЖАНА СЕДМИЦА ЉУДСКИХ ПРАВА

На Правном факултету у периоду од 07.12. до 10.12.2021. године одржана је Седмица људских права у сарадњи са мисијом ОЕБС-а у БиХ и Амбасадом САД у БиХ. Седмица се одржава по четврти пут поводом обиљежавања Међународног дана људских права који се обиљежава 10. децембра. 

Учесници на радионици су имали прилику да слушају предавања и учествују у радионицама интерактивног карактера на теме кривичних дјела почињених из мржње, начела законитости у погледу суђења за ратне злочине и трговине људима. Предавачи су били професори и асистенти нашег факултета: проф. др Љиљана Мијовић, проф. др Иванка Марковић, Оливера Шево Гребенар, МА и Игор Поповић, МА, као и службеници Мисије ОЕБС у БиХ Марк Вебстер и Саша Бојанић. 

Посљедње предавање је одржано 10.12.2021. године у сарадњи са Катедром за кривично право на тему коруптивних кривичних дјела у кривичноправном систему САД. Предавање је било намијењено студентима друге године и учесницима Седмице. Предавање је одржао Френк Бредшер, резидентни правни савјетник у Амбасади САД у БиХ и савезни тужилац САД.