ОДРЖАНО 17. ТАКМИЧЕЊЕ СТУДЕНАТА У БЕСЈЕДНИШТВУ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

ОДРЖАНО 17. ТАКМИЧЕЊЕ СТУДЕНАТА У БЕСЈЕДНИШТВУ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

Пред пуним амфитеатром Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, синоћ је одржано 17. Такмичење студената у бесједништву. Организатор је, као и сваке године, Центар за реторику и говорништво „Institutio Oratoria“ којег је прије више од двије деценије основао проф. др Никола Мојовић. Жири су ове године, поред проф. Мојовића, чинили и проректор за научно-истраживачки рад и развој, проф. др Мирослав Малиновић, проф. др Зоран Васиљевић, мр Дијана Грбић, предсједник Адвокатске коморе Далибор Мрша и адвокат Александар Јокић.

Након пригодног музичког програма који су приредили професори и ученици Средње умјетничке школе „Владо Милошевић“, присутнима су се обратили декан Правног факултета, проф. др Жељко Мирјанић и проф. др Никола Мојовић. У такмичарском дијелу програма, публика је могла да чује десет студената који су се такмичили у двије категорије: слободној и задатој теми. Према оцјени жирија, прво мјесто у категорији задата тема припало је студенту треће године Стефану Иветићу, док је друго мјесто освојила студенткиња друге године Марија Митровић. У категорији слободна тема, прво мјесто освојио је студент треће године Лука Станар, а награда за друго мјесто припала је такође студенткињи треће године Тамари Алексић. Посебну награду публике за најбољи говор на такмичењу убједљиво је изборио студент треће године Стефан Иветић. Традиционално, и Студентски савез Правног факултета додијелио је награду за говор који најбоље промовише патриотске вриједности, а овај пут она је уручена студенткињи треће године Јелени Дубравац.

Студенте су за такмичење припремали проф. др Никола Мојовић и асистенткиња Милица Ристић, ма. Надамо се да ће и у годинама које долазе Центар за реторику и говорништво одржати традицију његовања слободне мисли и слободне ријечи.