Парламентарни час

Студенти Правног факултета и Факултета безбједносних наука, са наставником Уставног права доц. др Миланом Пилиповићем, данас су посјетили Народну скупштину Републике Српске и присуствовали „Парламентарном часу“.

„Парламентарни час“ је одржао предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, који је студенте упознао са надлежностима и активностима Народне скупштине, парламентарним процедурама као и односу Народне скупштине са институцијама Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Предсједник Народне скупштине је посебну пажњу посветио законодавној дјелатности Народне скупштине, резултатима рада у протеклом четворогодишњем мандату, те улози Вијећа народа у вршењу законодавне власти у Републици Српској.

Након излагања предсједника Народне скупштине, студенти су имали прилику да постављају питања, при чему су показали интересовање о појединим фазама законодавног поступка, инструментима парламентарне контроле, уставности усвојених закона, степену учешћа грађана у предлагању закона итд.

Одржавање „Парламентарног часа“ у Народној скупштини Републике Српске ове, као и претходних година, резултат је вишегодишње сарадње ове институције и Правног факултета Универзитета у Бањој Луци која ће се наставити и у будућности.