„Парламетнарни час“   у Народној скупштини Републике Српске

„Парламетнарни час“ у Народној скупштини Републике Српске

Студенти Правног факултета са наставником Уставног права доц. др Миланом Пилиповићем, данас су посјетили Народну скупштину Републике Српске и присуствовали „Парламентарном часу“.

„Парламентарни час“ је одржао предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, који је студенте упознао са надлежностима и активностима Народне скупштине и парламентарним процедурама, као и односу Народне скупштине са другим институцијама.

Предсједник Народне скупштине је посебну пажњу посветио раду и организацији Народне скупштине, улози и овлаштењима парламента, сазивању и припремама сједница у пленуму и искуствима у руковођењу највишом законодавном институцијом.

Послије излагања предсједника Народне скупштине, студенти су имали прилику да постављају питања, при чему су показали интересовање о појединим фазама законодавног поступка, нормативној дјелатности Народне скупштине и програму рада у наредном периоду. Поред тога, студенти су се интересовали и о степену учешћа грађана у предлагању закона и подношења иницијатива, те сарадњи Народне скупштине са другим парламентима, прије свега, парламентом Руске федерације којег је предсједник Чубриловић посјетио прошле седмице.

Одржавање „Парламентарног часа“ у Народној скупштини Републике Српске ове, као и претходних година, резултат је вишегодишње сарадње ове институције и Правног факултета Универзитета у Бањој Луци која ће се наставити и у будућности.

Видео можете погледати ОВДЈЕ.