Почела настава

Данас је на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци почела настава за студенте свих година студија првог циклуса. Тим поводом за нову генерацију бруцоша уприличена је пригодна свечаност на којој им је пожелио добродошлицу декан, проф. др Жељко Мирјанић.

Он је нагласио да су студенти који су се у овој академској години уписали на Правни факултет Универзитета у Бањој Луци направили добар избор јер ће им знања и вјештине које ће током студија стећи у овој високошколској установи омогућити да постану узорни чланови академске заједнице. Детаљно је говорио и о значају и улози коју правничка професија има у сваком друштву.

Продекан за наставу проф. др Зоран Васиљевић детаљно је говорио о правилима студирања и обавезама које већ од данас очекују наше нове студенте. На овој пригодној свечаности било је ријечи и о неким ваннаставним активностима.

Студенти старијих година упознали су наше нове студенте са активностима Центра за реторику и говорништво и Дебатног клуба Алкибијад Правног факултета и предложили им да се и они укључе у њихов рад.

Први академски час из Теорије државе и права за студенте прве године студија данас је одржала академик проф. др Снежана Савић.