ПОЧЕТАК АКАДЕМСКЕ 2020/21. ГОДИНЕ

ПОЧЕТАК АКАДЕМСКЕ 2020/21. ГОДИНЕ

Обавјештавају се студенти прве године да ће се настава у мјесецу октобру, сходно Одлуци Сената Универзитета, одвијати према класичном моделу, односно са предавањима уживо. Први академски час ће бити одржан у понедјељак, 05.10.2020. год., са почетком у 09.00 часова.

С обзиром на постојећу ситуацију изазвану пандемијом COVID-19 студенти се морају придржавати Препорука Института за јавно здравство, које се односе на одржавање наставе на високошколским установама у РС у току трајања пандемије.

Приликом уласка и боравка у просторијама Правног факултета, сви студенти су дужни да:

  • прођу дезобаријеру- сунђер добро натопљен дезинфекционим средством на бази хлора, за дезинфекцију обуће,
  • дезинфикују руке (дозер са средством за дезинфекцију руку на бази 70% алкохола)
  • обавезно и исправно носе заштитну маску
  • поштују препоручену физичку дистанцу (2 метра)
  • проводе мјере респираторне хигијене

На улазу Факултета ће бити организовано мјерење температуре путем бесконтактног топломјера. Студенти који буду имали повишену температуру и након поновљеног мјерења неће моћи ући на Факултет, као ни они који се не буду придржавали претходно наведених мјера (пролазак кроз дезобаријеру, дезинфекција руку, ношење маске, придржавање физичке дистанце). Такође, студенти и сами, прије доласка на Факултет, требају да измјере своју тјелесну температуру. Они студенти који имају симптоме заразних болести (повишена тјелесна температура, кашаљ, кратак дах, бол у грлу, малаксалост, бол у мишићима, дијареја, повраћање) или су били у контакту са потврђеним или вјероватним случајем COVID-19, не треба да долазе на Факултет, као ни они којима је изречена мјера изолације.

Приликом мијењања маске у просторијама Факултета, скинуте маске се одлажу у канте са поклопцем и ножном педалом које се налазе у холовима Факултета и на улазу.

Студенти се у амфитеатру морају строго придржавати распореда сједења по принципу сваки други ред и свака трећа клупа, као би се остварила потребна дистанца од 2 метра у складу са Препорукама Института. Такође, прије и након предавања, као и у паузама предавања, не смију се задржавати нити формирати веће групе у холовима и другим просторијама Факултета. О присуству настави ће се водити евиденција, при чему ће студент својим потписом сваки пут, уз пуну одговорност, потврдити да нема температуру нити друге симптоме обољења COVID-19.