Посјета РУГИПП-у

Студенти друге године студија Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, у пратњи проф. др Раденка Јотановића и асистента Босиљке Чубриловић, посјетили су 17. децембра 2018. године Републичку управу за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП).

За наше студенте је уприличена презентација током које су замјеник директора Срђан Радуљ и в.д. помоћника директора за правне, кадровске и опште послове Борис Крчмар, говорили о надлежностима РУГИПП-а, као и основним процедурама које РУГИПП спроводи.

Шездесетак студената је имало прилику и да постави питања о раду РУГИПП-а, те о актуелним дешавањима у области имовинско-правних односа.

Ова посјета је уједно и увод у низ предавања које ће руководство и службеници РУГИПП-а одржати студентима Правног факултета, али и најава љетне студентске праксе која ће се реализовати у подручним јединицама и канцеларијама РУГИПП-а широм Републике Српске.

Посјета наших студената РУГИПП-у организовaна је у оквиру наставе која се изводи на предмету Грађанско право, а све у складу са Споразумом о сарадњи потписаног између  Правног факултета Универзитета у Бањој Луци и РУГИПП-а.