Позив за учешће: Глас за одговорност на мрежама

Желите ли помоћи у спрјечавању говора мржње, узнемиравања на интернету и ширења нетачних информација? Желите ли дати допринос изградњи сигурнијег интернетског простора у БиХ без говора мржње и успоставити везе са људима из цијеле државе? Ова јединствена прилика је за Вас!

Придружите се својим суграђанима на четверодневном Форуму грађана који ће се одржати од 28. до 31. јула 2022 у Хотел Термаг на Јахорини. Обезбијеђени су трошкови пријевоза, смјештаја, хране за одабране учеснике, као и хонорари за допринос овом значајном послу.

Грађани Босне и Херцеговине се ОВДЈЕ могу пријавити за учешће на Форуму грађана. Пожурите и пријавите се јер су мјеста ограничена, а крајњи рок за пријаве је 10. јули.

Учесници ће бити одабрани стратифицираним случајним узорковањем. На тај начин ће се осигурати да они одражавају друштвену и регионалну разноликост БиХ. Одабрани учесници ће бити обавијештени након 10. јула.

Током четвородневног скупа, учесници ће скупа израдити Повељу грађана која има за циљ подизање свијести о ризицима штетног онлајн садржаја, те којом се политички актери позивају на одговорност и сузбијање запаљиве онлајн реторике. Циљ је охрабрити друштвене медије и њихове кориснике да одлучно дјелују како би заштитили дигитални простор у БиХ.