Пракса за студенте Правног факултета

Пракса за студенте Правног факултета

Горан Маричић, директор Пореске управе Републике Српске, одржао је јуче у Бањалуци састанак са представницима Савеза студената Правног факултета Универзитета у Бањалуци на којем су за наредни период договорене едукације из области пореза и пореског система, као и пракса за студенте тог факултета.

Састанку је присуствовала и доц. др Бојана Васиљевић – Пољашевић, доценткиња на предмету Финансијско право на Правном факултету у Бањалуци, а која је и раније учестовала у сличним активностима овог факултета и Пореске управе РС.

Наиме, студенти ће у оквиру едукација бити упознати са пореским прописима, формирањем и начином рада Пореске управе РС, затим са пореским системом Републике Српске, поступцима, условима и начину плаћања пореских обавеза, те правима и обавезама пореских обвезника. Такође, биће презентован и начин функционисања Јединственог система регистрације, контроле и наплате доприноса, те процес фискализације и организација Пореске управе РС. Осим тога, студентима овог факултета ће у Пореској управи РС бити омогућена једномјесечна пракса, кроз посјете Подручном центру Бањалука, упознавање са процесима рада и друго.