Правни факултет обиљежио 44 године постојања

Правни факултет обиљежио 44 године постојања

Правни факултет Универзитета у Бањој Луци данас је обиљежио 44 године постојања и успјешног рада и 59 година од почетка студија правних наука у Бањој Луци. Том приликом промовисана је и нова генерација магистара правних наука, мастера права и дипломираних правника.

Поред дипломаца, њихових родитеља, родбине и пријатеља, пригодној свечаности присуствовали су и  многи угледни гости. У првим редовима нашег великог амфитеатра сједили су ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, потпредсједник Владе и  министар правде Антон Касиповић, министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић, министар омладине и спорта Соња Давидовић, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик проф. др Рајко Кузмановић са сарадницима.

Свечаности су присуствовали и декани правних факултета у Источном Сарајеву проф. др Горан Марковић, Београду проф. др Зоран Мирковић, Нишу проф. др Саша Кнежевић и Подгорици проф. др Велимир Ракочевић као и декани, продекани и професори многих факултета Унивезитета у Бањој Луци.

 

Са нама су данас били и многи наши дугогодишњи и искрени пријатељи, носиоци највиших правосудних функција у Републици Српској, бројни адвокати и нотари и други посленици правничке професије.

 

Послије пригодне бесједе декана Правног факултета проф. др Жељка Мирјанића, на данашњој свечаности бираним ријечима обратили су се и многи угледни гости: ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик проф. др Рајко Кузмановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, декан Правног факултета Универзитета у Београду проф. др Зоран Мирковић.

 

 

Као што је и уобичајено и ове године је декан, проф. др Жељко Мирјанић уручио већи број признања Правног факултета за изузетан допринос у раду, развоју и афирмацији  Правног факултета. Тако је највише признање, Повељу Правног факултета уручио проф. др Николи Мојовићу.

 

 

За најбоље студенте генерације проглашени су Милица Ристић којој је декан уручио златну плакету Правног факултета. Сребрна плакета припала је Ивани Божић и бронзана плакета Милици Чубриловић.