Правни факултет отворио врата будућим студентима

Правни факултет отворио врата будућим студентима

Дан отворених врата Универзитета у Бањој Луци и Фестивал факултета, одржани 15. априла 2022. године, окупили су око 2.000 матураната из свих крајева Републике Српске. Иначе, Дан отворених врата и Фестивал факултета организовани су у склопу највеће студентске манифестације – Дана студената Универзитета у Бањој Луци.
У оквиру манифестације Дан отворених врата Универзитета у Бањој Луци организована је и посјета будућих студената просторијама Правног факултета Универзитета у Бањој Луци. Матуранте је пригодним говором поздравио продекан за научно-истраживачки рад и међународну сарадњу, доц. др Бојан Влашки, а будућим студентима се обратио и представник студената Правног факултета у Студентском парламенту Универзитета у Бањој Луци, Растко Вучић. Матуранти су добити све информације о студијским програмима, начину уписа, полагању пријемних испита, извођењу наставе, као и о студентском животу. Након тога, наши будући студенти су обишли зграду Правног
факултета и упознали се са условима студирања.
Организатор Дана студената је Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са Унијом студената Републике Српске, а уз подршку Универзитета у Бањој Луци и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.