Психолошка подршка студентима УНИБЛ

Психолошка подршка студентима УНИБЛ

Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци и Друштво психолога Републике Српске су 07.04.2020. године потписали Меморандум о сарадњи којим се покреће сервис пружања психолошке подршке студентима Универзитета у Бањој Луци током трајања епидемиолошке кризе. 

Предвиђено је да студенти Универзитета у Бањој Луци који се суочавају са одређеним потешкоћама и изазовима психолошке природе могу бесплатно и на једноставан начин да потраже и добију подршку од сертификованих психотерапеута. Студенти могу да потраже подршку сваки дан oд 09.00-22.00 преко телефона 065 464 555 или маила: psiholoska.podrska@ff.unibl.org након чега ће их координаторица повезати са психотерапеутом. 

Обзиром на околности којима смо тренутно изложени, очекивано је да ће многи од нас осјетити узнемиреност, напетост, страх; усамљеност и беспомоћност; раздражљивост, бијес и агресивност; проблеме са концентрацијом и учењем; проблеме у организацији и структурисању времена; физичке знаке узнемирености; неспособност комуникације са ближњима; потешкоће у обављању свакодневних активности итд.  У таквим околностима и са таквим или другим потешкоћама, охрабрујемо студенте да контактирају сервис и потраже психолошку подршку. Проблеме психолошке природе не треба занемаривати или избјегавати, они заслужују пажњу као и физичке потешкоће, те је стога важно без предрасуда и одлагања потражити помоћ стручњака. Трајање овог сервиса ће зависити од трајања и посљедица пандемије, али није ограничемо на трајање ванредног стања, будући да бројни проблеми психолошке природе трају или чак и настану након проблематичне спољашње ситуације.

Одлуку о покретању овог сервиса су подржали руководећи органи Универзитета у Бањој Луци, Филозофског факултета који и образује психолошки  кадар, те Друштва психолога РС које окупља и заступа дипломиране психологе.