Сајбер хигијена – онлајн курс

Сајбер хигијена – онлајн курс

CRDF Global организација у сарадњи са Универзитетом у Бањој Луци позива студенте да похађају онлајн курс – Сајбер хигијена.

Комплетан курс траје 60 минута и састоји се од 10 модула. Похађање овог курса биће вриједна и свјетски призната стручна референца у Вашој биографији и овај курс ће Вам кроз интерактивне вјежбе и практичне задатке помоћи при будућим недоумицама и замкама на мрежи са којима ћете се сусретати.

Након завршетка курса бићете способни да сагледате пријетње у дигиталном окружењу, сачувате своје податке овисно о типу уређаја, избјегнете хакерске нападе уочавајући који су подаци мета хакерских напада и останете сигурни у све несигурнијем мрежном свијету.

Упутство

Приступницу за похађање е-курса о сајбер хигијени можете пронаћи на линку:  https://forms.gle/mp3xWGwBLEnq17ZB7

Неопходно је навести сљедеће податке:

  1. Имјел адреса
  2. Име и презиме
  3. Назив факултета

Попуњавањем приложеног упитника потврђујете Ваше учешће на курсу. За учешће на курсу имате расположив период од 72 сата. Након истека предвиђеног рока, линк неће више бити важећи.

Даље, приступом на линк https://cybereducation.org/mc/index.php/usr/login/registration (који ће Вам бити доступан након што попуните приступницу) потребно је одабрати језик на којем желите да похађате курс, региструјете се као корисник, а након тога се пријављујете на основу мејл адресе и лозинке за коју сте се опредијелили у поступку регистације.

Сљедећи корак подразумијева кратак улазни тест од неколико питања који ће оцијенити Ваше улазне способности и ниво предзнања о сајбер безбједности, а који ће Вам по окончању курса бити оријентир колико сте научили. Без испуњавања улазног теста нећете бити у прилици прећи на наредни модул.

Након што завршите похађање модула и попуните завршни тест добијате међународни сертификат о положеном курсу о сајбер хигијени. Такође, обавезни сте пријавити завршетак курса на мејл адресу: jovana.bokan@fpn.unibl.org. Уколико Вам буде потребна техничка помоћ можете се обратити на мејл адресу: milica.pejovic@pf.unibl.org.

Детаљно упутство можете погледати  ОВДЈЕ.