Симулација суђења пред Европским судом за људска права

Симулација суђења пред Европским судом за људска права

На Правном факултету Универзитета у Бањој Луци у четвртак, 3. 10. 2019. године одржана је симулација суђења пред Европским судом за људска права у којој су учествовали студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци и Правног факултета Универзитета у Нишу.

Одиграна су два меча ревијалног карактера. Тим Правног факултета Универзитета у Бањој Луци чинили су Наташа Шева, Невена Бојанић, Марија Курузовић, Јелена Милутиновић и Никола Дупер. Тим Правног факултета у Нишу чинили су Наталија Миливојевић, Марта Симић, Анђела Ранђеловић, Наталија Спасић, Мила Видановић и Анђела Ранђеловић.

Студенте су за симулацију припремали асистенти Оливера Шево, ма и Игор Поповић, ма, док су студенте Правног факултета у Нишу припремали проф. др Дарко Димовски, доц. др Иван Илић и Катарина Момировић. Судско веће чинили су проф. др Дарко Димовски, доц. др Иван Илић, Миша Вујичић из Апелационог суда у Нишу, Милан Јовановић из Привредног суда у Нишу и Игор Поповић, ма, асистент на Правном факултету у Бањој Луци. Ова симулација је наставак дугогодишње сарадње ова два факултета.