Потписан Меморандум о разумијевању са Европским регионалним мастер програмом

Потписан Меморандум о разумијевању са Европским регионалним мастер програмом

У четвртак, 24.05.2018. године, Правни факултет Универзитета у Бањој Луци посјетили су представници Европског регионалног мастер програма о демократији и људским правима у Југоисточној Европи (ЕРМА). Осим представника Универзитета у Сарајеву и Универзитета у Болоњи, који координишу реализацију овог мастер програма, као чланови делегације ЕРМА програма Правни факултет посјетили су: амбасадор Републике Италије у Босни и Херцеговини Никола Минаси и представница Делегације Европске Уније у Босни и Херцеговини Вијара Валчанова.

Након поздравног обраћања гостима, декан Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, проф. др Жељко Мирјанић, и декан Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци, проф. др Здравко Злокапа, потписали су Меморандум о разумијевању са ЕРМА програмом, чиме су створени предуслови за унапређење сарадње са овим мастер програмом, али и учешће факултета у активностима које организује Глобални кампус за људска права.

У занимљивој дискусији одржаној након презентације ЕРМА програма, којом је модерирао проф. др Игор Милинковић, истакнут је значај образовања у области људских права, а представници Алумни клуба ЕРМА програма имали су прилику да присутне упознају са искуствима стеченим током студирања на овим мастер студијама.