Потписан споразум о сарањи студентских организација

Потписан споразум о сарањи студентских организација

Предсједници студентских организација Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци Сузана Обрадовић и Љубиша Аћимовић потписали су споразум о сарадњи дана 25.09.2017. године.
Једна од првих заједничких активности ове двије студентске организације је SMUN 2017 (Student’s Model United Nationes) који се одржава у периоду од 18. до 22.10.2017. године у Бањалуци на Факултету политичких наука, a који традиционално организује Клуб студената Факултета политичких наука.
Погодност која је остварена потписивањем овог споразума огледа се у томе што студенти Правног факултета могу да учествују у овој симулацији потпуно бесплатно. Сви остали учесници плаћају котизацију у висини од 90 евра. Како би остварили ову погодност, заинтересовани студенти Правног факултета треба да се јаве у инбокс ФБ странице Студентског савеза Правног факултета, гдје ће добити све потребне информације и инструкције. Рок за пријаву је до 10. октобра.

Подсјећања ради, ово је само једна у низу активности у којима смо студентима ПФ обезбједили бесплатно учешће или са одређеним попустом. У априлу смо били партнери на Youth speak форуму. Ради се о највећем омладинском форуму на свијету који се одржава у преко 100 земаља, гдје је дио наших студената имао осигурано бесплатно учешће. Такође, ту су били и разни попусти на курсу њемачког језика за правнике у „GoethePuskin-центру за стране језике“, затим на курсу енглеског језика у „Oxford-у“.

SMUN представља јединствену симулацију процеса одлучивања и политике Уједињених нација. Конференција окупља 80 високомотивисаних студената и младих професионалаца из цијелог свијета, нудећи им ексклузивну прилику да се упознају са функционисањем комитета Уједињених нација. На ову конференцију добродошли су заинтересовани млади свих академских усмјерења. Сама симулација подразумијева дебатовање о актуелним темама из свијета дипломатије. Формираће се три комитета: Комитет за људска права, Савјет безбједности и Прес комитет. Делегати/учесници ће преузети одговорне улоге заступања актуелних земаља чланица поменутих Комитета. Циљ конференције је доношење Резолуције која представља рјешење проблемске ситуације, у писаној форми, као и доказ да су делегати/учесници савладали потребне вјештине и знања које су им омогућиле постизање овог циља. Управо зато, SMUN представља јединствен процес учења и напредовања младих који желе да се усавршавају у свијету дипломатије .

Потписивање споразума у свечаној сали Правног факултета
Додатне информације о овој конференцији могу се пронаћи на званичној веб-страници: http://smunbl.wixsite.com/smun или Facebook Fan Page: https://www.facebook.com/SMUNBL/?fref=ts
Сигурни смо да сарадња између ове двије студентске организације неће завршити на овоме и да ћемо у будућности имати још доста заједничких пројеката.