СПОРТСКЕ АКТИВНОСТИ СТУДЕНАТА

Студенти Правног факултета су нарочито успјешни у својим спортским активностима. Најуспешније секције су кошаркашка, џудо, одбојкашка, фудбалска и шаховска секција.

Кошаркашка секција

Мушка кошаркашка секција нашег факултета у посљедњих неколико година ниже само успјехе. Наша екипа већ неколико година не зна за пораз на подручју бањалучког Универзитета, док њеним члановима на грудима сијају само најсјајнија одличја. Добри студенти и добри спортисти су златним словима уписали име свог факултета у спортски живот Универзитета. Водећи се старом латинском идејом водиљом mens sana in corpore sano (у здравом тијелу здрав дух) ови момци су показали да поред обавеза на факултету физичко здравље и спремност морају бити приоритет сваког младог човјека.

Ниска трофеја је почела 2012. године, када је освојена бронзана медаља на Студентским спортским играма. Сљедеће 2013. године на Студентским спортским играма освојена је сребрна медаља. У оба случаја злато није освојено само несрећним стицајем околности. Након тога, златни момци су освојили златну медаљу на Универзитетској кошаркашкој лиги која је одржавана од јесени 2012. до прољећа 2013. године. Сјајни низ је настављен на Студентским спортским играма 2014. године, са новим највишим постољем и златном медаљом, када је наша екипа практично почистила све ривале пред собом, изгарајући за сваку лопту и остављајући срце на терену.

Чланови наших селекција које су оствариле ове изванредне резултате, доказујући примат Правног факултета на Универзитету су: Никша Милуновић, Стефан Сукара, Данијел Гаврић, Огњен Путник, Немања Рачић, Милош Ковачевић, Милан Вукотић, Александар Иветић и Александар Васиљевић. Капитени и вође тима на спортском борилишту су били: Данијел Гаврић и Никша Милуновић. Подршку нашој екипи даје и Студентски савез Правног факултета који обезбјеђује дресове, а технички чланови наше селекције, од стране студената факултета, од 2012. до 2014. године су били: Дејан Лучка, Милан Башић, Милорад Сребро и Александар Крпић.