Студенти посјетили Полицијску управу

Студенти посјетили Полицијску управу

Дана 23.03.2018. године студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, који похађају Криминалистичко – форензичку клинику посјетили су Полицијску управу Бања Лука. Наиме, према програму Клинике, предвиђена је посјета органима који се непосредно баве откривањем и доказивaњем кривичних дјела, као што су суд, тужилаштво и полиција.

Циљ је био да се студенти упознају са практичним радом полицијскиx службеника, укључујући њихове активности на прикупљању доказа, као што су испитивање осумњиченог, саслушање свједокa и обезбјеђивање предмета који могу послужити као материјални докази. У том смислу посјетили су Одјељење за сузбијање крвних и сексуалних деликата, те током двочасовне посјете имали прилику да разговарају са инспекторима криминалистичке полиције који раде на расвјетљавању најтежих кривичних дјела.

Такође, омогућено им је да остваре увид у писане, фото, видео и друге материјале о спроведеним радњама доказивања, као што су записник о увиђају, фото документација, материјални трагови и слично.

 

Студенти су изразили задовољство овом посјетом, те истакли да учешће у раду Клинике на најбољи начин остварује њихова очекивања.  Правни факултет Универзитета у Бањој Луци од 2015. године реализује овакав вид додатног образовања из области кривичноправних наука, који  воде  проф. др Миодраг Симовић и доц. др Миле Шикман.